Piece of cake

Meillä on menossa julhakausi: puoliso täyttää pyöreitä. Juhlia on tulossa peräti neljät.
Epäilemättä suuren luottamuksen ja rakkauden osoituksena puolisoni on luovuttanut kokkaus- ja leipomisvastuun minulle...

Neljästä kakusta ensimmäinen tarjoiltiin hyvällä menestyksellä viime viikonloppuna. Itse olin, harvinaista kyllä, ihan tyytyväinen lopputulokseen, varsinkin makuun! Koristelusta mielestäni puuttuu jokin katseenvangitsija, mutta menettelee se näinkin:


Pahoittelut tökeröistä kuvista. Kakku on koristeltu mansikoilla, valkosuklaakiekuroilla (tein ekaa kertaa ja sen huomaa!) sekä Lindtin ihanilla mansikka-valkosuklaakuulilla.

Kakun valmistamistapa oli minulle uusi, Pinterestistä bongattu:

Pinterest-kakku

Ensin leivoin perussokerikakun (kolmen munan pohja), leikkasin kahteen kerrokseen ja valelin irtopohjavuoan pohjan mansikkahillolla. Ensimmäinen kakkukerros iskettiin siihen mansikkahillon päälle ja sitten vuoka pariksi tunniksi pakkaseen.

Tällä välin tein simppelin valkosuklaa-moussen Mascarponesta, sulasta valkosuklaasta ja kermavaahdosta ja laitoin sitä toisen, isomman irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Jäätynyt kakunalku hilloineen irtosi yllättävän mukavasti vuoasta. Se upotettiin toiseen vuokaan moussen päälle hillopuoli alaspäin. Levitin toiselle puolelle hieman hilloa ja moussea ja sitten toinen puoli kakusta siihen päälle. Lopuksi lusikoin lopun moussen reunoille; sen olisi reunan koloista päätellen saanut pakata hieman tiiviimmin. Koko komeus meni vielä yön yli pakkaseen.

Irrotin kakun vuoasta aamulla aika pian sen jälkeen, kun nostin sen  huoneenlämpöön. Liiaksi se ei ennen irrottamista saisi sulaa, ettei mousse tartu vuokaan kiinni. Tarjoilukelpoiseksi sulamiseen taisi mennä sellainen 3-4 tuntia jääkaapissa. Muotonsa kakku kuitenkin pitää hyvin useamman päivän.

Tuossa Pinterestin kakussa oli pääosassa kiille, jonka jätin kokonaan pois. (Inhoan liivatteen kanssa sotkemista... ja sen syömistä.) Hyvää tuli näinkin ja maut ovat sen verran yksinkertaiset, että sopii lasten ja muiden makurajoitteistenkin (köh, puolisoni, köh) suuhun :)

Seuraavat juhlat ovat tiedossa ensi viikonloppuna, eli lisää kakkukuvia seuraa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syntymäpäiväkortteja lapsille

Servettikortteja

Ensikertalaisen hartsikokeilut