Kässäfestarit 2019

Kässäfestarit 2019 - kuvia ja tunnelmia. Lähinnä tunnelmia.

Olen taas postaukseni kanssa myöhässä, mutta ehdinpä ainakin sulatella kokemusta riittävästi!

Kässäfestarit järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa 10-11.5. Helsingin Kaapelitehtaalla. Mietin pitkään, kannattaako "pidemmältä" lähteä tutustumaan tällaiseen juuri perustettuun tapahtumaan, mutta uteliaisuus vei lopulta voiton. Onneksi! Tapahtumassa oli mukava, välitön fiilis ja se oli passelin kokoinen yhden päivän vierailuun.

Perinteisissä medioissa en juuri nähnyt rummutusta tapahtumasta, mutta hyvin porukka näytti löytäneen paikalle. Myyjäpuolella tapahtuma oli melko vahvasti keskittynyt paperi- ja mixed media -askarteluun. Tämän puolen myyntikojuja oli kymmenkunta, lankoja ja kankaita yhteensä ehkä samanverran ja lisäksi muutamia koruaskarteluun ja muihin keskittyviä. Mukana oli toki myös käsityömyyjiä, mutta aika pitkälle DIY-meiningillä mentiin.

Itselle parasta antia olivat erityisesti ulkomaisten leimailu- ja askartelukauppiaiden tarjonta. Lisäksi tapahtumassa oli mielenkiintoista ohjelmaa.

Zirkonellan osastolla ihastelin mixed media -töitä... ja hamstrasin musteita

Myös Jehkottaren mixed media -töihin rakastuin.

Suomen nukkekotiyhdistyksen pöytää tuli kierreltyä useaan otteeseen. On pitänyt liittyä jo vuosia, mutta en kehtaa, kun en varsinaisesti ole edes ehtinyt tätä harrastaa.

Gummiapan oli minulle uusi leimakauppiastuttavuus, ja varsin ihana sellainen. Ostin tuollaisen oikeassa alakulmassa näkyvän yksisarvisleimasimen (ja ehkä pari muuta).



Kävin lisäksi kuuntelemassa ohjelmaa, esim. kynien tuote-esittelyjä (johti yllättäviin tarpeisiin), Jehkottaren Traveller's Notebook -esittelyä (miksen minä osaa, hä?) ja mielenkiintoista luentoa Youtubin ja Pinterestin käytöstä käsityöalalla. Kaikki Paketissa -blogin pojat kertoivat kuvansiirroista eri tekniikoilla, ja sitäkin iski into kokeilla. Täytyy vain paikantaa lähin lasertulostin...

Tapahtumassa oli myös ekologisuus mukana: tapahtumaan sai tuoda tarpeettomia käsityötarvikkeita kiertoon, kierrätysmatskuista pääsi askartelemaan, Kierrätyskeskuksella oli oma myyntipiste ja aiheesta oli ohjelmaakin. Tämä aihe pitäisi itsekin pitää mielessä, sillä shoppailuaddiktioni hävettää välillä myös ekologisista syistä. Nyt vein jonkin verran itselle tarpeetonta kiertoon.

Mainio tilaisuus kaiken kaikkiaan, mutta oma ujous vei jälleen osan ilosta: monta mielenkiintoista workshoppia ja keskustelua jäi käymättä, kun ei itse saanut suutaan auki.

Ehkä siis ensi vuonna uudestaan, jä tällä kertaa kaverin kera!



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syntymäpäiväkortteja lapsille

Servettikortteja

Ensikertalaisen hartsikokeilut