Exploding box ystävälle

Sain tehdä synttärikortin ystävälle, ja exploding box -tyyppisen kortin kokeilu on jo pitkään houkutellut. Dramaattinen nimi on aika harhaanjohtava: käytännössä se tarkoittaa sitä, että laatikon sivut levähtävät itsekseen auki, kun kansi nostetaan. Oma boksini on hyvin yksinkertainen, mutta niitä voisi koristella vaikka miten tai tehdä esim. useita kerroksia sivuihin.

Löysin ohjeen askartelulehdestä aikoja sitten, ja tein silloin yhden räjähtävän boksin testimielessä, mutta se ei päätynyt käyttöön. Se oli mielestäni aivan liian iso, joten tähän pienensin mittakaavaa reippaasti. Alkuperäisessä ohjeessa sivuilla oli mittaa 10 cm, minun boksissani 7 cm.










Tässä kokeilin toistakin uutta tekniikkaa: kukkien tekemistä itse. Nuo persikanväriset pienemmät on itse leikattu (leikkurilla) ja muotoiltu.

Niistä tuli ihan söpöt... mutta paljon on vielä harjoiteltava!

Keltaisen kukan olen itse koonnut valmiista terälehdistä, sen vihreät lehdet olivat myös valmiita.

(Pahoittelut, että kuvat on taas otettu perunalla.)


















Tässä boksin sivut ulkopäin. Yritin vähän miettiä etukäteen koristelulle teemaa, ja päädyin vintage-tyyliseen koristeluun melko neutraaleilla väreillä.

















Ja tässä sisältä. Ideana oli, että nuo kaksi koristetta kuvassa ylhäällä voi halutessaan irrottaa ja ottaa käyttöön riipuksina, kun kortin heittää pois. Pinkki-musta on itse tehty, tai siis sen keskusta.

Sisällöksi boksiin päätyi konvehteja.

Tätä oli hauska tehdä, eikä varmaan jää viimeiseksi räjähtäväksi laatikokseni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syntymäpäiväkortteja lapsille

Servettikortteja

Ensikertalaisen hartsikokeilut