Uusi askartelukauppa Tampereella - Farnian Taitajan kauppa

Tampereelle avattiin perjantaina uusi askartelu- ja käsityökauppa Ratinan kauppakeskukseen, ja minä olin tietysti kärppänä paikalla tarkastamassa tarjonnan.

Uusi askartelukauppa on ihan mahtava juttu, koska Harrasteen lopettamisen ja Sinooperin konkan myötä askartelutarvikkeiden tarjonta Tampereen keskusta-alueella on ollut aika vähäistä.

Farnia on ilmeisesti tukkukauppa jälleenmyyjille, mutta tämä Ratinan pop-up kauppa, Taitajan kauppa, on suunnattu ihan perusaskartelijoille ja käsityöharrastajille.

Perjantaina kaupassa oli vielä vähän asettelu, hinnoittelu ja somistaminen kesken, ja kuulemma paljon lisää tavaraa tulee vielä myymälään. Sitä en hoksannut kysyä, kuinka kauan pop-up kauppa tulee Ratinassa olemaan, mutta toivottavasti kauan!

Ensivaikutelma kaupasta oli oikein hyvä.

Tarjolla oli mm.
  • helmi- ja koruaskartelutuotteita
  • laaja valikoima Fimo-massoja, myös kipsimassoja näkyi
  • saippua- ja kynttiläaskarteluun tarvikkeita
  • erilaisia kankaita mm. tilkkutöihin
  • paperiaskartelutuotteita
  • DIY-settejä (esim. joulukoristeita, täyttöä vaille valmiita söpösiä pehmoleluja. Useat setit sopivat mielestäni mainiosti myös lasten kanssa askarteluun)
  • erilaisia maaleja (esim. akryylimaaleja, sementti/kivijäljitelmämaaleja, ymsyms.)
Itseäni ilahdutti erityisesti nuo Fimo-massat, joista oli tarjolla sekä soft, effect ja professional Fimoa. Erilaisia massatyökaluja, -muotteja ja -lakkoja jäin sen sijaan vähän kaipaamaan. Mukana ollut kaveri oli onnellinen Farnian kangasvalikoimista, mutta olisi halunnut löytää kutistemuovia. Se ei kuitenkaan ollut vielä ainakaan kauppaan asti ehtinyt, vaikka kotisvuilla näkyykin.

Paperiaskartelutuotteita oli ihan mukava kattaus korttipohjista ja perus- ja erikoiskartongeista leimasetteihin ja musteisiin, mutta melko perinteisellä mentiin. Erilaisia riipuksia, helmiä ja nappeja oli paljon ja tosi kivoja!

Hinnat oli keskitasoa, osa tuotteista ehkä yllättävänkin hintavia, mutta myös hyviä tarjouksia mahtui mukaan. Soft ja effect Fimo-massat olivat 2,50 € /kipale, ja se on edullisempaa kuin esim. Prismassa.

Palvelu oli tosi ystävällistä ja asiantuntevan oloista, mistä iso plussa!

Ja mitä sieltä tarttui mukaan?

farnia, taitajan kauppa, askartelukauppa

Säästän edelleen pennosiani Tampereen käsityömessuille, joten saalis jäi melko pieneksi: luonnonvalkoista kartonkia korttipohjiin ja neljää eri väristä Fimo Effect -massaa.

 Aion ehdottomasti mennä toiselle tutkimuskierrokselle Taitajan kauppaan, kun saavat vielä paremmin asetuttua.

Liike oli vähän harmillisesti piilossa Ratinan perimmäisessä nurkassa, enkä ole nähnyt kauheasti rummutusta liikkeen avaamisesta, mutta pidetään peukkuja että harrastajat löytävät Taitajan kaupan. Itse ainakin toivoisin, että keskustassa olisi kauppa, josta voisi perustarvikkeita askarteluun ja käsitöihin löytää.

PS: Myös Koskikeskukseen tullaan avaamaan askartelukauppa! Ilmeisesti nyt kuun vaihteessa. Toivottavasti ehdin sinnekin jossain välissä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Servettikortteja

Syntymäpäiväkortteja lapsille

Ensikertalaisen hartsikokeilut