Messuhankinnat

Olen vähän hämmentyneenä (ja ehkä kateellisenakin) lueskellut kommentteja, joissa ihmiset kertoivat, että kässämessuilta tarttui mukaan vain jotain pientä, tai että lähinnä inspiraatiota sieltä lähdettiin etsimään.

Itse raahauduin molempina päivinä kotiin jalat ruvella ja monen kassin kanssa.Toki myös inspiraatiota ja intoa tarttui mukaan, mutta ensisijaisesti Suomen Kädentaidot on minulle ostostapahtuma, ja tällä kertaa olin säästänyt siihen rahaa elokuulta asti.

Osittain minulla on ostoshuumasta huono omatunto: hyvin on yhteiskunta kerskakuluttajaksi kouluttanut. Toisaalta, ainakin nyt ostin suomalaisten yrittäjien tuotteita ja tuin heidän kauppojaan, enkä syytänyt pennosiani Aasiaan, toisin kuin useimmiten sorrun tekemään.

Osittain tässä on ehkä takana se, että olen melko uusi askartelija, eli minulla ei ole vielä suosikkituotteita tai selkeää käsitystä siitä, mitä tarvitsen. Sen takia on ihana päästä käpeltämään ja hipeltämään tarvikkeita ennen ostospäätöstä ja nähdä, mitä kaikkea on tarjolla. Ei verkkokaupassa samaa fiilistä saa!

Tämän puolustuksen puheenvuoron jälkeen onkin hyvä esitellä ne hankintansa...




Peruskorttitarvikkeita ja -koristeita tuli hamstrattua jonkin verran, kun osui silmään hyviä tarjouksia. Erityisen iloinen olen noista korttipohjista: ilman stanssilaiteitta on vaikea leikata niitä eri muotoon, joten ympyrä- ja neliöreikäiset pohjat tulee olemaan hauskaa vaihtelua.


Vähän kyllä lupasin itselleni, että en osta uusia papereita. Mutta tuli liian ihania vastaan. Nuo jättitagit oli myös ihana löytö, kun nyt oon innostunut pikkutagien tekemisestä.



Erilaisia "mömmöjä" lähdin ensijaisesti metsästämään, mutta loppujen lopuksi niiden kohdalla jäi saalis aika heikoksi. On vaikea laittaa rahaa sellaiseen, josta ei ole varma, mihin sitä käyttäisi. Näistäkin nuo taustan Glossy Accent ja mustesumutteet on sellaisia kokeilujuttuja, joista en oikeasti tiedä, mihin niitä käytetään... Ovatpahan vain tulleet usein eri ohjeissa vastaan.



Block Wallahin leimaisimia olen nähnyt muutamissa kaupoissa, mutta nyt vasta hullaannuin niihin todella. Niillä ilmeisesti yritetään kohottaa Intian syrjäseuduilla asuvien ihmisten elintasoa, joten niihin ihan mielellään rahaa laittoikin... varsinkin, kun nyt on selvästi ketut ja peurat supertrendikästä tavaraa.

Lawn fawnin leimat on mulla hit-and-miss tuote: iso osa heidän leimoista ei miellytä omaa silmää, mutta sitten kun kolahtaa, niin kolahtaa lujaa! Valaita ja mustekala, oijjoi.


Konsta-shopin kaiverra-itse-leimasin setti oli sellainen, minkä ehdottomasti halusin, ja onneksi löytyi messuilta. Nyt sitten vaan suunnittelemaan omaa tuotantoa...

Korun osia hamstrasin hyvin hillitysti verrattuna viime vuosiin. Altered scrapbooking -dvd/cd-rom oli ihan puhdas 2 euron heräteostos. Saas nähdä milloin ehdin aiheeseen perehtyä.


Paljon oli messuilla taas kirjamyyjiä, mutta tänä vuonna tarttui mukaan vain tuo Gifted-kirja ja sen pohjalta vähän huovutusvillaa ja lankaa. 

Omistan turhan monia käsityö/askartelukirjoja, joten nykyään yritän hillitä niiden ostamista: jos kirjasta ei löydy riittävän montaa ihanaa ohjetta, ei sitä kannata ostaa. Tässä oli melkein kaikki toteuttamiskelpoisia!¨




Ostin testiin uutta polymeerimassaa Koskariin avatun Taitavan messuosastolta ja Sinellin osastolta hankin muutaman kuvun, joihin haaveilen jonkun miniatyyrimaiseman tai -patsaan askartelusta. 

Hyvin pitkälle tuin siis enemmän askartelukauppoja kuin käsityöläisiä. Näin käy valitettavasti usein. Joka vuosi on kuitenkin mukaan tarttunut myös suomalaista designia, lähinnä koruja ja kodintekstiilejä.

Tänä vuonna hankin ystävälle lahjaksi ihanan lehtikorun Tarja Helena Rautiaiselta.

Lisäksi ostin puolisolle (joka ei onneksi halunnut messuille mukaan...) tuliaiseksi Korpikanteleen parkitusta lohennahasta tehdyn vaapun. Testailu jää varmaan kevääseen, mutta väri ainakin miellytti.

Lisäksi messukaverini, eli äitini, osti minulle aivan ihanan Studio Annukka Laineen karttakassin:


Pidän kartoista todella paljon, joten tämä oli kiva yllätys (ja kuulemma palkkio siitä, että jaksoin kärsivällisesti taapertaa äidin perässä lankakojulta toiselle... Hän kärsii pahimman luokan neuloosista.)

Paljon jäi vielä ihanaa ostettavaa messuille ja monta käyntikorttia tarttui mukaan. Ensi vuonna täytyy aloittaa messuille säästäminen jo toukokuussa...




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Servettikortteja

Syntymäpäiväkortteja lapsille

Ensikertalaisen hartsikokeilut