Seinäjoen käsityömessut 2019 - Kukkia ja sidontaa


Tänä vuonna Tampereen kädentaidot -messut jäävät minulta matkan vuoksi väliin (ja kyllä, ketuttaa), joten yritin paikata menetystä tutustumalla Seinäjoen käsityömessuihin, jotka järjestettiin 4-6.10.

Messujen pienuus vähän yllätti. Olen pohtinut, että Tampereen messujen läpikäymiseen pitäisi alkaa varaamaan koko kolme päivää, mutta Seinäjoen messuhalli tuli käytyä helposti yhdessä päivässä läpi.

Toisaalta se oli ihan mukavaa: ei tullut messuähky ja lähes joka kojuun jaksoi keskittyä. Messutunnelmaa ja -tungostakin oli ihan riittävästi: lauantaina kävijoitä oli muitaakseni lähemmäs 10 000.

Messuilla mentiin melko kukkaisessa teemassa: samaan aikaan järjestettiin kukkien sidonnan suomenmestaruuskisa ja taidonnäytteitä oli esillä messuilla. Alla kaksi lempiasetelmaani, mutta muutkin olivat uskomattoman hienoja.







Kukkiensidonta ja asetelmat ovat itselle täysin vieras maailma, joten tuntuu ihan käsittämättömältä, että joku osaa jotain tällaista.











Tällaisen kun saisi mökin portinpieleen... Tosin tarvin ensin sen mökin. Ja portin.


Kilpailijoilla oli tehtävänä myös tehdä kruunu talvimorsiammelle. Tämä oli niistä ehkä "vaatimattomin", mutta miellytti omaa silmääni eniten.

Omat häät ovat tulossa muutaman vuoden sisällä, ja haluaisin kovasti tehdä itse hiuskoristeeni/koruni, jos taitotaso suo. Näistä sai kivasti inspiraatiota.




Kukkateemalla oli myös muita näyttelyitä: messuilla esiteltiin Taitoliiton 30-v juhlien kunniaksi tehtyjä kukkia ja lisäksi ihmiset olivat saaneet osallistua kukka-aiheiseen käsityökilpailuun. Leikittelin itsekin ajatuksella osallistumisesta, mutta onneksi jätin väliin... olisin joutunut omaa työtäni häpeämään :D






Nämä kaksi alekkaista isompaa luomusta olivat lempikilpailutyöni. Upeita juttuja olivat ihmiset saaneet aikaan. Harmillisesti kuva, jossa oli useampi työ, tärähti sen verran ettei siitä oikein saa selvää.













Makramee on nyt iso juttu, mutta ei ehkä ihan minun juttuni. Ja hyvä niin! En tarvitse enää yhtään uutta käsityöinnostusta, kiitos. Mutta onhan nuo komeita kyllä.






Messuilla oli ihan mukava kattaus myyjiä: askartelukauppoja, kosmetiikkaa, kankaita, lankoja, erikoisteelaatuja ja -kahveja, koruja, vaatteita... Hirveään osteluvimmaan en kuitenkaan sortunut. Ostin lähinnä muutamia perustarvikkeita koruihin ja kortteiluun, polymeerisavea ja muutaman uuden jutun kokeiltavaksi. Ja soman lenkkipannan!

Yksi erityisen kiva juttu: messuilla oli useampi korumyyjä, joilla oli massakoruja myynnissä, ja huomasin, että oikeastaan osaisin tehdä ne kaikki itse. En ehkä yhtä siististi, enkä kovin nopeasti... mutta osaisin silti.

Ette voi uskoakaan, kuinka hyvältä se tuntui, varsinkin ihmisestä, joka tuijottaa suu ammollaan virkattuja huiveja, kudottuja sukkia ja ommeltuja tunikoita ja ihmettelee, kuinka kukaan osaa sellaisia tehdä.

Ilmeisesti se salaisuus oikeasti on vain harjoittelu, harjoittelu, harjoittelu - ja innostus.
(Ja ehkä vähän Pinterest.)







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Servettikortteja

Syntymäpäiväkortteja lapsille

Ensikertalaisen hartsikokeilut