Ensikertalaisen hartsikokeilut

Nanowrimo on voitokkaasti pistetty pakettiin ja on aika palata askartelujen pariin.

Osallistuin kuun vaihteessa kansalaisopiston hartsikorukurssille.

Hartsi oli minulle täysin uusi tuttavuus. Opettaja piti kurssin alussa pienen varoituspuheen siitä, mikä kaikki voi mennä pieleen: Hartsi ei kovetu kunnolla, halkeilee, kovettuu liian nopeasti, upotetut esineet siirtyvät paikoiltaan... En siis uskaltanut kovin kummoisia näiltä ensi kokeiluilta odottaa, mutta koruista tuli itse asiassa tosi kivoja!



Ensimmäisessä satsissa keskityin lähinnä kuvien upottamiseen. Näissä nuo valkoiset kuvat, kallot ja ötökät sekä nuotit, on leikattu vanhoista tietosanakirjoista Perhonen on leimattu vanhan kirjan sivulle ja lakattu ennen hartsiin upottamista. Pöllö on tarra, avain leikattu paperista ja lintuhäkki on valmis kortti/skräppikuva. Vähän oli toki saatava glitteriäkin mukaan...

Omaksi lemppariksi nousi ehkä nämä kolme. Perhoseen on jäänyt tuollainen iso ilmakupla... mutta oikeastaan pidän siitä tosi paljon, se tuo koruun vähän lisää luonnetta. "Happy little accidents" sanoo Bob Ross.



Lisää upotuksia: helmiä, mausteita, metalliavain ja lyhtykukan osia. Nämä eivät onnistuneet yhtä hyvin kuin muut. Ruskea hartsi jäi pinnasta aavistuksen tahmeaksi ja siihen jäi epätasaisuuksia.



Glitteriä! Enemmän glitteriä! Ja vielä lisää.
Riipukset tulevat käyttöön sellaisinaan. Nuo vaaleanpunaiset glitteripläjäykset päätynevät korttikoristeiksi... Ja pyrstöillä haluaisin koristella esim. muistikirjan kannen. Vaikka toki niistäkin saisi kivat riipukset, jos ruuvaisi korukoukun kiinni.










Ja tässä vielä ainoat kaksipuoliset riipukseni: keltaisen kukan takapuolella on kello ja mustan kukan takana kuparinvärinen riipus. Näistä pidän molemmista, mutta en ole varma, kuinka käytännöllinen tuo mustakukkainen on,
se on sen verran kohollaan tuolta kukan puolelta.

Vaikka ihastuin lopputulokseen, ei hartsikoruilusta taida kuitenkaan tulla jokapäiväistä puuhaa. Aineet haisivat melko voimakkaasti ja vielä kotonakin oli pakko viedä ne saunaan. Tuntui, että haju maistui/tuntui nielussa muutaman päivän. Ensimmäisen kurssipäivän jälkeen kärsin myös sitkeästä päänsärystä, jossa haju saattoi olla osatekijänä.

Jos tätä haluan kotona harrastaa, täytyy siis odottaa kesää ja kuivia kelejä, että valut voi toimittaa parvekkeella. Mutta kokemus oli hauska!

Nyt itsenäisyyspäivän viettoon. Rauhallista päivää ja onnea 101-vuotias Suomi, jossa on hyvä ihmisen asustaa ja askarrella :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Servettikortteja

Syntymäpäiväkortteja lapsille