Faktaa

Tyhjennämme paraikaa lapsuudenkotiani. Sieltä löytyy vaikka mitä aarteita askarteluun: pitsejä, nappeja, pukukoruja, kankaanpaloja, vanhoja kirjoja... Ihanin löytö on 10-osainen tietosanakirjasarja, Fakta.

Aluksi ajattelin vakaasti, että otan vain 1 tai 2 osaa itselleni talteen. Mutta hamsterin luonne ei anna periksi. Pakko se on tänne raahata kokonaisuudessaan, vaikka kämppä muutenkin pullistelee liitoksissaan.

Mutta katsokaa nyt näitä aarteita:





Karttoja! Matka-scräppäilyyn, kortteihin, kollaaseihin...

Ja parasta on, ettei ne ole vain maanosien tai maiden karttoja.




Vaan myös ihan kaupunkikohtaisia, josta näkee kadut ja muut myös. Vähänkö hienoa skräpätä matkan jälkeen talteen hotellin osoite ja omat lempipaikat.



Taidekuvia, sekä värillisinä että mustavalkoisina. Tästäkin saisi kivan taustan johonkin.

Mm. Venuksen syntymä löytyi mustavalkoisena ja varmaan aika moni muu merkkiteos.




Mainitsemisen arvoisia ovat myös nämä mustavalkopiirokset, joista saa hauskoja vintage-tyylisiä yksityiskohtia kortteihin yms.

Mielestäni tämän tyyppisiä leimojakin näkee paljon, mutta kivempihan se on käyttää ihan "aitoa" tavaraa.











Kirjat on tosi hyvin säilyneitä, sivut vielä ihan valkoisia (mikä on sinänsä harmi, kun tykkään vähän kellerrtyneestä paperista). Paperi on myös aika kiiltäväpintaista, enkä ole ihan varma, mikä on järkevin tapa käsitellä sitä tai kuinka se istuu projekteihin.

Nyt sitten tarttisi raivata johonkin tila kymmenelle tiiliskiven kokoiselle kirjalle... Ja keksiä askarreltavaa, etten turhaan niitä säilytä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Syntymäpäiväkortteja lapsille

Servettikortteja

Ensikertalaisen hartsikokeilut